Råskap!

Råskap_gruppebilde

Hva forbinder dere med begrepet råskap?

Jeg bestemte meg rundt påsketider for å si ja til hendvendelsen fra tv3 om å være med på råskap. Bare tittelen på programmet var fasinerende, konseptet og måten det ble presentert på følte jeg appelerte veldig til meg og når jeg i tilegg hadde tid til å være med og så hvem jeg skulle kjempe mot var det ingen vanskelig avgjørelse.

Råskap for meg er å sprenge grenser. Det er utenfor comfortsonen magien skjer. Og heldigvis har jeg vært utenfor nok opp igjennom til å mang en gang ha kjent på følelsen av å utvikle mg fysisk og psykisk. Konseptet råskap som nå skal sendes på tv3 til høsten ble alikevel en prøvelse. Hver dag visste vi at vi skulle i krigen men ingen viste hva vi skulle krige i. Vi viste det skulle bli tøft både mentalt og fysisk men vi viste ikke hva vi konkret skulle forberede oss på. Likt for alle. Jeg elsker settingen. Der jeg ser andre føle utrygghet blir jeg automatisk trygg. Der jeg ser andre slite blir jeg automatisk sterkere. Alt sitter i hode. Konkurranseinstinkt. Når jeg skal gå skirenn, da er mindsettet forberedt på akkurat hva det skal ha fokus på. Jeg har trent på det i tusenvis av timer. Selv uforutsette hendelser er plottet inn for å være best mulig rustet til å  enhver tid håndtere situasjonen best mulig og ikke miste tid. Min holdning til hvordan jeg skal løse oppgavene er opparbeidet over tid, og all erfaring opp igjennom er brukt for å bygge opp min selvtillit. I råskap fikk vi oppgaver og øvelser jeg ikke i min villeste fantasi trodde jeg skulle få bryne meg på. Det er bakkeløp med 40-50kg hengende over skuldrene, det er bæring av spann og kjettinger, svømming i 3 grader kaldt vann med bildekk hengende bak. Det jeg digger mest av alt er hvordan hjernen håndtere stress situasjoner og nye utfordringer. For dere av dere som liker crossfit, ekstreme treningsmetoder eller bare elsker å se andre slite anbefaler jeg å følge med på “råskap” på tv3 denne høsten. Premieredato kommer jeg nærmere tilbake til.

http://www.vg.no/rampelys/tv/tv3/skofterud-skal-kjempe-i-to-reality-konkurranser/a/23501983/

Vibeke Skofterud

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *