Kjærlighet ved første blikk!

20151103_231454

Hva er d med folk som forlater dyrene sine??? Er d noe som får meg virkelig engasjert (og sint) er det netopp det.

Vi har fått et nytt tilskudd i familien. En bitte liten svart kattepus som knapt var 4 uker når den ble funnet. Nå bor den hos mamma, fra og sjangle rundt og se døende ut er den nå full av liv og verdens nydeligste. Jeg er usedvanlig glad i katter og selvfølgelig ble det kjærlighet ved første blikk. Dobbel lykke.. enda flere overnattingsbesøk til mamma.

20151103_230223

Utfordringen er jo søvn. Jeg vil jo bare kose med den. Og vil den leke leker jeg selvfølgelig. Vi spiser samtidig, sover sammen og går tur sammen. I skrivende stund ligger den i halsgropen og sover.

Snapchat-7296185991158322682

I  am i love 💚

 

Hva er d perfekte?

2015-08-25 16.17.32

Ditt beste i alt du gjør er godt nok. Å være den beste utgaven av meg selv til enhver tid holder i massevis! Det er ikke så lett å overbevise seg selv om d alltid. Jeg har strebet mye etter d perfekte. Uten å vite hva d perfekte er har jeg fortsatt å lete i d uendelige.  Kroppen, vekten, utseende. Prestasjonene. Jg har gått i mange feller og d er ikke alltid like lett å akseptere at ting ikke er slik man drømmer om. Men man lærer seg etterhvert å akseptere. Og sist men ikke minst, man lærer seg etterhvert og lage sin egen definisjon på “perfekt”. Som handler om så mye mere enn d visuelle.

Jeg jobber selvfølgelig også kontinuerlig med og få finere rompe, flatere mage, bedre kondis, være morsommere, smartere, være mere produktiv og enda mere sosial. MEN det er ikke lengre altoppslukende. Jeg har levd et liv der alt har dreid seg om meg selv, til enhver tid har jeg hele tiden vært fokusert på hva som gjør meg til en bedre idrettsutøver. Hva kan jeg gjøre for å gå et par sekunder fortere, bli noen kilo lettere, få mere muskler, øke treningsdosene fra 1000 timer i året til 1100 timer i året? Det har vært ALTOPPSLUKENDE. Og sånn må det trolig være også hvis man skal bli verdens beste i noe…

Men det er altså ikke nødvendig å ødelegge seg selv på veien. Men fy søren så lett d kan være å gå i fella.

Jeg har kastet bort minst fem år av livet mitt på å fordømme meg selv. Være for streng. Hate kroppen min og etterhvert slutte å menge meg med andre. Jeg glemte helt å sette pris på hva jeg klarte å utrette. Glemte å gi meg klapp på skuldra. Glemte å være stolt av prestasjonene mine. Glemta å si til meg selv at «Faen, i dag var jeg rå». For jeg var det. Mange ganger. Faktisk èn av de beste. I VERDEN.

I stedet lot jeg meg bli Påvirket av alt rundt meg. Sammenlignet meg med andre. Slanket meg i håp om å bli lykkeligere, gladere. Jeg Gikk til og med til konsultasjon for å undersøke muligheten for å få smalere midje.

Det blir et evig jag. Jeg vet ikke hvordan jeg kan få uttrykt meg godt nok og tydelig nok når jg nå prøver å advare unge om å sette mindre press på seg selv. Når jeg var 16 eksisterte ikke ordet sliten i mitt vokabulær. Vi lekte, trente, gikk på skole og gjorde lekser til vi ikke orket mer og sovnet. Lite brydde jeg meg om vekt og utseende. Jeg var relativt tung skiløper men gikk alikevel fra de fleste. Jeg var SUNN. Koste meg, og levde relativt beskyttet i forhold til kroppspress fra sosiale medier og samfunnet generelt. Det har skjedd en stor endring. Instagram, Facebook,  snapchat. Vi blir foret med  med de vi kaller kroppsidealer, overalt. Reklameplakatene prydes av magre jenter som er svarte rundt øynene.

Jeg mistet noen av mine beste år.

Gjør det jeg ikke klarte: Stopp opp, klapp deg selv på skuldra og minn deg selv på hvorfor du gjør det du gjør. Minn deg selv på hva som gjør deg glad.

Ja, hva er det forresten som gjør det skikkelig glad? Det er vel verdt å bruke et par sekunder på å finne ut. Når du vet hva du liker, er det letter å luke ut det du ikke blir så veldig glad av også.

Selv blir jeg ekstremt glad og tilfredstilt av å oppnå tøffe mål jeg har satt meg. Det er en enorm tilfredstillelse, og jeg er helt avhengig av å ha mestringsfølelse som en del av hverdagen. Men det som er annerledes fra tidligere, er at jeg nå klarer å senke skuldrene. Det trenger ikke lengre være å ha trent hardt, sette rekorder eller perse på staketest. Det kan like gjerne være å være der for de rundt meg. Prioritere venner, stille opp. Se verden, menneskene, smilene. Bidra til at andres hverdag blir bra. Om det er en liten ting som å bære en handlepose og kaste en krone i et krus på gatehjørnet. Holde skikurs, eller bare si fortelle noen at de gjør en bra jobb eller sprer glede. Det skal så lite til for å bidra til at andres hverdag blir litt bedre. Det føles uendelig godt.

Det har sagte men sikkert gått opp for meg de siste to årene at karrieren min ikke lenger er mulig å fortsette. Sakte men sikkert har jeg opplevd at glede og tilfredstillelse ikke lenger er styrt av prestasjoner. Det er godt å kjenne at kravene til seg selv senkes og at det er andre ting her i livet som blir viktig. Jeg har levd av å dyrke meg selv og laget, jeg skal fortsette å dyrke meg selv og interressene mine men jeg skal også få øynene opp for hva andre ting livet har å by på

Jeg vil påvirke barn og unge uansett bakgrunn, religion, legning og ambisjoner til å kjenne på gleden ved det å bevege seg. Skape øyeblikk. Bidra til at de blir trygge på seg selv og finner sin egen positive identitet og at at bevegelse blir en del av det.

Løsvipper, silikon og lav fettprosent er ikke ensbetydende med lykke.

Du blir lykkelig av å ha en kropp du mestrer å  utfolde deg med. En kropp du kommer deg gjennom dagens gjøremål uten å bli helt knekt. Du blir lykkelig av å spise god mat og av å trene godt og ha venner du kan stole på og ha det moro med.

Aksepter deg selv som du er. Du har til syvende og sist selv ansvar for din egen lykke. Det er hele tiden ditt valg. Stå oppreist og vær stolt av dine egne kvaliteter. Du er god nok som du er.

Livet er kort. Make it count!!!!

 

Prosjekter..

Instasize_1012134647

D er veldig mye som skjer omdagen og det er utrolig moro. For øyeblikket sitter jg på. Tromsø flyplass. Akkurat ferdig med foredrag for studenter på universitetet. I anledning den store verdensdagen for psykisk helse delte jg erfaringer fra toppidretten. Både ting fra min personlig historie som har vært vanskelig men også hvordan vi har knekt koden på lagbygging.

Onsdag er jg med på frokostseminar i regi av stamina og torsdag er d et spennende møte. Med andre ord, dagene flyr og ingen dag er lik. Akkurat som jg liker det.

Må jo nevne d og da, vi hadde vær første reunion fra mesterene mester på lørdag. En og en halv uke hjemme så meldte absitensne seg. Så koselig å se gjengen igjen!!!

Ha en fortreffelig uke folkens!

 

God natt!!

IMG-20151009-WA0002

Du vet torsdagen ble sen når fredagen ender i seng Kl 21…

IMG-20151009-WA0001

I går var jg så heldig å være med på re-opening av elexia sandviken. Bjørn maaseide, Liv Grete Skjelbreid, Jan Kvalheim og meg selv. Etter noen runder med mesterene mester konkurranser bar det videre på åpning av Stordalens nyrenoverte hotell i Bergen. Han vet å arrangere…

20151008_232754

Nå er d natta, gleder meg stort til i morgen. Da er det gjensyn med mesterene mester deltagere og landskamp.

God natt folkens.. zZZZZzzzz

 

Beklager igjen!

2015-10-06 21.29.05

En måned på tur og hektiske hverdager i forkant så ble det altfor lite tid med blogging. Sorry til de som har fulgt meg, nå lover jg med handa på hjerte at oppdateringene blir hyppig. Det er mye som har skjedd i det siste som jg vil dele med dere. Først og fremst vil jeg si at dere går en spennende høst og vinter i møte tv messig. Råskap er ute i sin femte uke og bare vent.. det skjer mye i de kommende episodene.

2015-05-29 22.28.20

Nå har jg gjennomført en ny tv serie. Mesterene mester. Jg vil si minst mulig om selve innholde foreløpig selvfølgelig men etter og ha vært med på to store produksjoner er jg overveldet over måten crewet jobber på. Jg kommer fra en prestasjonkultur fra idretten på aller høyeste nivå og skal være så egoistisk og si at jg trodde vi var i særklasse. Det er derfor så utrolig kult å oppleve å være en del av et så stort crew som fra mitt ståsted fungerer så bra sammen. Positivitet, åpenhet, ydmykhet, innlevelse og tydelig lederskap er stikkord jeg sitter igjen med.

Også er d det å være deltager da.. følelsesmessig en reise gjennom alt man kan tenke seg av følelser. Man går tilbake til leirskole/samlingslivet og d ér fantastisk å oppleve hvordan man står sammen fra dag 1. Jeg savnet gjengen fra første time vi forlot hverndre. Venner for livet.

Snapchat-5698369700954823501

Fortsettelse følger…

Vibeke

 

Det er slutt.

10 km Women Classic Mass start

Jeg legger konkurranseskiene på hylla. En epoke av livet er over og jeg trer inn i en ny med stor spenning, nyskjerrighet og et snev av usikkerhet.

Det har vært like enkelt som det har vært vanskelig å gi slipp på det som har vært livet mitt i 20 år. Det å konstant jobbe etter utvikling, marginer, detaljer. Målrettet jobbing for å nå drømmene mine. Det har vært fantastisk men det har også til tider vært vanskelig. Som alt annet her i livet. D går opp og ned. Man feiler, lærer og går videre.

17år på landslag, det har vært en innholdsmessig reise, det har vært cirkus, det har vært latter og tårer. Mest av alt har det vært ekstremt lærerikt og interresant. Det å være del av en prestasjonkultur på den måten er et privilegium. Det og være en del av et lag og støtteapparat som så til de grader har lyst å lære av hverandre og jobbe for å bli verdens beste er en hverdag jeg bare kunne drømt om.

Det var drømmen min. Og den ble realisert.

Det har selvføgelig kostet, til tider litt vel mye. Medaljene har alltid en bakside men summen av hele opplevelsen er en reise jeg ikke ville vært foruten. Jeg har fått leve ut drømmen, konkurrert med verdens beste, vært en av verdens beste, skapt venner for livet på kryss av landegrenser og tatt del i verdens mest sukserike kvinnelandslag i langrenn. Jeg er stolt. Stolt av hva laget har prestert, stolt av hvordan støtteapparatet og smøreteamet har lagt til rette for vår at vi skal utvikle oss. Stolt av hva jeg selv har prestert.

SKI-NORDIC-WOMEN-MASS

Oppturene, nedturene. Livet mitt som langrennsløper har formet meg til den personen jeg er i dag. NÅ vil jeg dele av mine erfaringer. Jeg vil dele kunnskapen jeg sitter med. Jeg vil lære bort teknikk, jeg vil at andre skal få oppleve gleden av å spenne på seg skiene i nordmarka og seile bekymringsløst innover. Jeg vil dele historiene. Usensurert.

Vibeke Skofterud

Jeg vil snakke om teambuilding og jeg vil fortelle min egen historie. Fra norges nye stjerneskudd til å ville være innlagt og bli passet på. Veien tilbake tiil toppen, året utenfor landslag.  Jeg vil dele erfaring rundt d å bli fanget av fokuset på mat og kropp. Det å mistet fotfeste til hva som egentlig er viktig her i livet og la maten styre hverdagen. Jeg vi fortelle om OL gullet og Vasalopp rekord som få trodde på.

Det har sagte men sikkert gått opp for meg de siste to årene at karrieren min ikke lenger er mulig å fortsette. Sakte men sikkert har jeg opplevd at glede og tilfredstillelse ikke lenger er styrt av prestasjoner. Det er godt å kjenne at kravene til seg selv senkes og at det er andre ting her i livet som blir viktig. Jeg har levd av å dyrke meg selv og laget, jeg skal fortsette å dyrke meg selv og interressene mine men jeg skal også få øynene opp for hva andre ting livet har å by på. Jeg har også blitt en del av idrettsgleden. Og ser med store glede frem til å spre den. Få barn og unge uansett bakgrunn, religion, legning og ambisjoner til å kjenne på gleden ved det å bevege seg. Skape øyeblikk. Bidra til at de blir trygge på seg selv og finner sin egen positive identitet og at at bevegelse blir en del av det.

Det er mange som personlig skulle vært takket.

Olympiatoppen. Helseavdelingen som alltid stiller vis d er noe. Store smil og alltid god stemning. Ærnerningsavdelingen som jg har hatt et supert samarbeid med. Ledelsen som alltid er positive og imøtekommende. Testavdelingen, Elisabeth og Erlend. Dere skulle fått et eget kapittel i boken min. Takk for at dere var der selv da jeg ikke var på lag. Evig backing og masse gode røverhistorier og fine treningsøkter.

Morten og Mathias, jeg ble sterk av øktene deres og lærte en hel del jeg skal ta med meg videre.

Egil, du har vært tålmodig og gitt meg tillitt der andre hadde gitt opp.

Steinar, du har vært alt for meg. Du må ikke tro jeg slår opp med deg. Du er en venn for livet og den som kjenner meg aller mest av alle i mitt nettverk. Gleder meg til mere samarbeid og videre vennskap.

Landslagsjentene. Shit for en gjeng. Rå, positive, ydmyke og i det hele tatt verdens beste.

Min personlige lege. Som åpner dørene sine midt på natten for å se om halsen er rød eller for å sy et oppkuttet kne. Og som alltid backet og var evig positiv.

Mamma, Pappa og bror. Som alltid finner noe positivt å si uansett resultat.

IMG_1842

Vibeke

 

Løper igjen :)

IMG_1842

Hverdagsgleder.. hva som gleder og hva som ikke gjør det er høyst individuelt. Jeg har en periode nå mått vært veldig forsiktig med hva jeg har trent da jeg har hatt knekt ribbein, en knekt tå samt at jeg crunshet en annen tå for noen dager siden. Spinning er det eneste som har funket noen dager men i dag løp jeg igjen. For en følelse, ikke at jeg  løper som en gaselle og løper mila på under 40 for øyeblikket men jeg løper. Og er døds happy med det. Intervallen i dag så slik ut. 4*4min med 2min pause. 3*3min med 2 min pause og 3*2min med 1min pause. Incline 6. farten skal jeg ikke skrive så mye om men jeg ble sliten.. svettet 3 liter og hoppet direkte i sjøen i etterkant. Nå skal kroppen hvile, før jeg prøver meg på litt styrke senere i dag.

Ha en fin fin dag 🙂

Vibeke

 

Råskap!

Råskap_gruppebilde

Hva forbinder dere med begrepet råskap?

Jeg bestemte meg rundt påsketider for å si ja til hendvendelsen fra tv3 om å være med på råskap. Bare tittelen på programmet var fasinerende, konseptet og måten det ble presentert på følte jeg appelerte veldig til meg og når jeg i tilegg hadde tid til å være med og så hvem jeg skulle kjempe mot var det ingen vanskelig avgjørelse.

Råskap for meg er å sprenge grenser. Det er utenfor comfortsonen magien skjer. Og heldigvis har jeg vært utenfor nok opp igjennom til å mang en gang ha kjent på følelsen av å utvikle mg fysisk og psykisk. Konseptet råskap som nå skal sendes på tv3 til høsten ble alikevel en prøvelse. Hver dag visste vi at vi skulle i krigen men ingen viste hva vi skulle krige i. Vi viste det skulle bli tøft både mentalt og fysisk men vi viste ikke hva vi konkret skulle forberede oss på. Likt for alle. Jeg elsker settingen. Der jeg ser andre føle utrygghet blir jeg automatisk trygg. Der jeg ser andre slite blir jeg automatisk sterkere. Alt sitter i hode. Konkurranseinstinkt. Når jeg skal gå skirenn, da er mindsettet forberedt på akkurat hva det skal ha fokus på. Jeg har trent på det i tusenvis av timer. Selv uforutsette hendelser er plottet inn for å være best mulig rustet til å  enhver tid håndtere situasjonen best mulig og ikke miste tid. Min holdning til hvordan jeg skal løse oppgavene er opparbeidet over tid, og all erfaring opp igjennom er brukt for å bygge opp min selvtillit. I råskap fikk vi oppgaver og øvelser jeg ikke i min villeste fantasi trodde jeg skulle få bryne meg på. Det er bakkeløp med 40-50kg hengende over skuldrene, det er bæring av spann og kjettinger, svømming i 3 grader kaldt vann med bildekk hengende bak. Det jeg digger mest av alt er hvordan hjernen håndtere stress situasjoner og nye utfordringer. For dere av dere som liker crossfit, ekstreme treningsmetoder eller bare elsker å se andre slite anbefaler jeg å følge med på “råskap” på tv3 denne høsten. Premieredato kommer jeg nærmere tilbake til.

http://www.vg.no/rampelys/tv/tv3/skofterud-skal-kjempe-i-to-reality-konkurranser/a/23501983/

Vibeke Skofterud
 

Sommerferie..

Snapchat-7930634065519471717

Ja… det har virkelig vært litt feriemodus på bloggen en periode. Men nå blir det hyppige oppdateringer fremover. Sommeren har til tross for været vært veldig bra. Opp igjennom årene har jeg forsaket mye familietid og det har jeg fått tatt litt igjen denne sommeren. Det gjør alltid godt. Treningsmessig har det vært opp og ned. Etter en hodesmell i juni har jeg brukt lengre tid på restitusjon og i d hele tatt slitt mere med å opprettholde mengdene. Men kroppen har absolutt blitt holdt igang. Det er masse spennende som skjer fremover, lite konkret jeg kan komme med akkurat i skrivende stund men jeg lover å holde dere oppdatert.

Forrige helg var jeg så heldig å se Kristin gi Devon sitt ja. I vakre Lofoten var jeg vitne til et fantastisk brylupp og en morsom feiring.

2015-07-26 21.54.552015-07-25 17.29.38

Nå er jeg akkurat ferdig med mila, nå står det kontorjobb før en styrke økt, samt maling av huset til mormor. Nok en gang litt kvalitetstid med familien. I morgen kommer jeg meg tilbake til Mjøndalen og babyen min. Vannscooteren. Cant help it.. i love it!!!

2015-06-30 22.43.29

Ha en strålende tirsdag folkens.

Vibeke

 

Ut av skapet – inn i minefeltet

GetAttachment.aspx

Det er litt pussig. Jeg innrømmer det. Egentlig helt absurd. Å få over 20 oppslag i riks-, region- og lokalpresse samme dag som Norge sto stille og mintes det som skjedde i Oslo og på Utøya en sommerdag for fire år siden. Og for noe som burde være helt dagligdags for alle i 2015: å ha et avslappet forhold til seksuell legning.

I går ga jeg noen sitater til en pressemelding som èn av mine sponsorer – spillselskapet ComeOn! – la ut. Bakgrunnen var siste ukes store debatt om homofili innenfor idrett generelt, og norsk fotball spesielt. Hvorfor Tippeligaen er tilsynelatende kjemisk fri for homofile, og hva det hadde betydd å hatt noen som turte å ta første steg «ut av skapet». Mine tanker rundt dette var kombinert med en oddstavle ComeOn! hadde satt på hvilken tippeligaklubb som kom til å ha den første åpne homofile spilleren i sin stall.

Litt alvor og litt moro i samme pakke med andre ord. Litt sånn jeg er som person, egentlig.

Og jeg var forberedt på at det ville komme reaksjoner. For er det èn ting debatten de siste dagene har vist: Seksuell legning, hvordan man viser det, OM man viser det, hvordan man bør vise det o.s.v. er dessverre fortsatt et minefelt der bombene smeller nesten uansett hvor man setter foten.

Så kan man velge: stå på stedet hvil og ikke gjøre noe – eller tørre å ta noen steg framover, fyre av et par eksplosjoner og håpe at veien blir litt lettere for de som kommer etter.

Ikke at de små uttalelsene i gårsdagens pressemelding var noe banebrytende. På ingen måte. Men det var i det minste et forsøk på å holde liv i en viktig og alvorlig debatt med litt glimt i øyet.

For uten en dose humor og selvironi tror jeg de fleste kamper man fighter i livet blir i overkant tøffe.

Personlig grudde jeg meg lenge for å si noe om min egen seksuelle legning. Jeg var redd for ettervirkningene av å være ærlig. Men jeg kom til slutt til et punkt der jeg bestemte meg for å ta hensyn til mine egne følelser og slutte å tenke på hva andre måtte mene.

Hvorfor skal det være slik at man gruer seg til å fortelle noe som handler om noe så fint?

Ærlighet med seg selv og egne følelser – og kjærlighet mellom to mennesker – er noe av det fineste man kan oppleve.

Helt uavhengig av legning.